Een energie-audit doen is een erg slim plan in 2020, je kunt makkelijk besparen en je woning duurzamer maken

Een energie-audit doen is een erg slim plan in 2020, je kunt makkelijk besparen en je woning duurzamer maken

Een “groene huizen” energie-audit is een eenvoudig proces van het lopen door je huis, kamer voor kamer, het opletten, en het opschrijven van hoe je energie gebruikt in die kamer, plus mogelijke plaatsen waar je thuis gebruikt… en verliest… energie. U kunt het “zelf doen”, of een professional inhuren.

  • De energie-auditprofessional kijkt meestal naar warmteverlies met gespecialiseerde warmtebeeldapparatuur en andere technieken die warmteverlies en energiegaten “visualiseren”. Maar de “doe het zelf” kan heel gemakkelijk kennis nemen van het energieverbruik en het energieverlies in elke kamer.
  • En als je de getallen optelt, zie je precies waar je energie kunt besparen. Computerspreadsheets zijn een waardevol hulpmiddel voor de ‘doe het zelf’ energieauditor thuis om uw bevindingen per kamer en per jaar te vergelijken. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om een energiebedrijf op te bellen om extra informatie in te winnen.

1. Hoe lang duurt het om een energieaudit te doen?

De eerste keer dat u een energie-audit thuis doet, duurt het minstens enkele uren, en u kunt besluiten om het te spreiden over een paar dagen – afhankelijk van de grootte van uw huis en hoeveel u er in hebt. Als u voor het eerst uw “energiewandeling” door uw huis doet, zult u vele gebieden van energieverbruik vinden waar u nog niet eerder aan gedacht had. Toekomstige energiebesparende audits zullen iets minder tijd in beslag nemen – omdat u zich al bewust bent van deze “verborgen” gebieden. Ook, als u de energielekkages in elke kamer herstelt, zullen deze niet langer uw aandacht nodig hebben, wat tijd bespaart. Het oplossen van problemen die u vindt, kan natuurlijk iets langer duren.

2. Hoe vaak moet ik een energie-audit uitvoeren?

Minstens één keer per jaar, maar ik zou zeker aanraden om vaker een energie-audit te doen. De beste tijden om thuis een energieaudit te doen zijn: het voorjaar, voordat u de sprong in uw energierekeningen voor het hoog energetische airconditioningsseizoen ziet, en het najaar voordat u de sprong in uw energierekeningen voor het stookseizoen ziet.

3. Hoeveel kan ik besparen op mijn energie-audit als ik “Doe het zelf”?

Het bedrag varieert per woning en per locatie. Door zelf een energie-audit te doen, bespaart u waarschijnlijk enkele honderden dollars omdat u niet iemand betaalt om de audit uit te voeren. Dit is bovenop de potentiële 15% – 40% besparing op de energiekosten die veel mensen zich realiseren bij het daadwerkelijk vinden en verminderen van het energieverbruik. Het leuke aan het zelf doen is dat je intiem vertrouwd raakt met alle energieverbruikers en energieverliezers in je huis, en je eigen agenda kunt bepalen om dit te verhelpen.

4. Wat is de beste kamer om te beginnen met energie besparen?

Het maakt niet uit, zoals je ze allemaal zult doen. Ik begin liever in de kelder. Er is veel aan de hand in de kelder dat me aan het denken zet over energiebesparing! Leidingen, ventilatieopeningen, registers, oven, wasmachine, droger, verlichting, warmwaterboiler, carterpomp, enz. Al deze zaken hebben een energiegerelateerde kostprijs. Als je geen kelder hebt of liever ergens anders begint, ga dan naar de keuken. Uiteindelijk zult u uw energie-audit in elke kamer willen doen om uw potentiële energiebesparing te maximaliseren.

Please follow and like us:
Pin Share
Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share